Novost na trgu – Luxy, pametno stikalo 21. stoletja

Luxy pametno stikalo, ki postavlja nove mejnike pri funkcionalnosti stikal za luči. Gre za prvo stikalo na svetu, ki združuje več funkcij – omogoča vklop in izklop luči, hkrati pa oddaja prijetno svetlobo, ki bo vaš dom osvetlila v 16 milijonov odtenkih.

Z inovacijo želijo v solkanskem podjetju GOAP, ki svoje produkte sicer trži pod svetovno znano blagovno znamko Qubino, izboljšati obstoječo ponudbo na trgu in po več kot stoletju z Luxy pametnim stikalom na trg pripeljati pomemben tehnološki napredek. »Pri analizi trga stikal za luči smo ugotovili, da se osnovna funkcija stikala ni spremenila že od njegovega izuma leta 1884, torej 136 let. Samo pomislite, kakšen tehnološki napredek se je v zadnjem stoletju in pol zgodil na ostalih področjih, npr. pri avtomobilski, telekomunikacijski ali računalniški tehnologiji,« pravi Leon Kralj, direktor podjetja GOAP.

Luxy pametno stikalo prinaša preoblikovanje klasičnega koncepta stikal

Stikala so se do danes spreminjala zgolj po dizajnu, obliki in uporabi materialov. Pri sami funkcionalnosti pa ni prišlo do bistvenega napredka, saj še vedno omogočajo zgolj vklop in izklop luči oziroma povezanega bremena. »Luxy zato prinaša tehnološki napredek pri preoblikovanju klasičnega koncepta stikal, saj gre za prvo pametno stikalo na svetu, ki v eni napravi združuje več funkcij, ki so na trgu običajno na voljo v posameznih produktih, in hkrati prijetno osvetljuje vaš prostor,« pojasnjuje Kralj.

Luxy pametno stikalo bo tako razsvetljevalo in obarvalo domove po vsem svetu, saj ga je mogoče uporabljati kot dekorativno ali ambientalno lučko z možnostjo nastavitve barve in nivoja osvetlitve stikala ter kot navadno stikalo, ki se poleg stropne luči lahko poveže tudi z ostalimi napravami, ki se upravljajo s stikalom, npr. IR panel, stropni ventilator, bojler,…

Ravno to naredi Luxy stikalo edinstveno, saj ga uporabnik v svojem domu lahko uporablja kot stikalo in lučko ter tako obarva svoj dom v kar 16 milijonov različnih barvnih odtenkih.

Upravljaj Luxy z dotikom, preko telefona ali pred nastavljenega urnika

Luxy se lahko uporablja kot samostojna naprava – v tem primeru jo upravljamo z dotikom ene izmed petih točk na stikalu. Tudi to pomeni pomemben napredek na področju tehnologije stikal, saj jih običajno upravljamo s pritiskom na fizične gumbe.

Če ga povežemo v sistem pametnega doma, pa Luxy postane pametna naprava. V tem primeru je vse funkcije produkta mogoče upravljati tudi preko pametnega telefona ali tablice. Omogoča tudi nastavitev urnikov za samodejni vklop/izklop ali samodejno sprožitev preko pametnih senzorjev. Luxy tako lahko služi tudi kot vizualni opozorilnik (alarm), npr. v primeru zaznave gibanja ali poplave, ali pa ga uporabljate kot vizualni hišni »zvonec«, ko pridejo obiski.

Trg naprav za pametni dom dosega izjemno rast

»Tako kot ostali produkti, tudi Luxy sledi načelom, ki naše produkte razlikuje od konkurenčnih na trgu. Stremimo k temu, da vsak nov produkt pomeni novost ali izboljšavo, ki je na trgu še ni mogoče najti. Hkrati ne delamo kompromisov pri kvaliteti produktov in zagotavljamo popolno sledljivost proizvodnega procesa za vsako napravo posebej, znani pa smo tudi po izjemni podpori uporabnikom,« pojasnjuje Kralj. Trg naprav za pametne domove v zadnjih letih namreč dosega izjemno rast, napovedi pa so zaradi vseh prednosti, ki jih uporabnikom prinaša pametna tehnologija, še bolj obetavne. Podjetje GOAP ima sicer že vzpostavljeno močno prodajno mrežo na več kot 65 trgih po vsem svetu, vendar je konkurenca na trgu pametnih domov velika, zato je še toliko bolj pomembno, da podjetje konstantno razvija inovativne in tehnološko dovršene produkte, ki so prijazni uporabnikom. »K temu stremimo z vsemi našimi inovacijami, ki so rezultat dela naše lastne razvojne ekipe. In vse to Luxy, stikalo prihodnosti, ki po več kot stoletju spreminja funkcijo stikal, zagotovo je,« še dodaja Kralj.

Obišči Luxy spletno stran